Wypróbowałam na patelni Dry Cooker nasze ulubione skrzydełka. Zrobiłam je smażąc na odrobinie oliwy na ostrym ogniu przez 5 minut, potem podlewałam bulionem 2 razy,i gotowałam na parze pod pokrywką około 20 minut.
Do marynaty dodałam cynamon a zrobiłam ją według tego przepisu – klik,klik .
Wyszły smaczniejsze i bardziej delikatne, niż z piekarnika.W sezonie jabłkowym warto dodawać trochę tego soku do marynat , efekt bardzo smakowity. Smacznego !
ale fajnie poupychane 🙂
Na pewno smakują świetnie! Fajna marynata 🙂
Pozdrówki.
owoce i mięso- uwielbiam
Witam imienniczkę .Pomysł na skrzydełka super . Muszę spróbować
Bardzo ciekawy jest ten sos na bazie soku jabłkowego. Trudno mi sobie wyobrazić jak taki kurczak smakuje… Podoba mi się ta metoda, że najpierw na patelni Dry Cooker smażysz na dużym ogniu, a dopiero potem dusisz pod przykryciem 🙂
Olu,tak jest najlepiej – kurczak smakuje jak z rożna 🙂
Dla mnie rewelka i już wiem,że spróbuję 🙂 W jabłkach to ty jesteś niesamowitą inspiracją 🙂
Szarlotku,to dlatego, że co drugie lato mam ich tak dużo 🙂