W ogrodzie mam wszystko ! Nawet grzyby, które pojawiły się pod jabłonką – podgrzybki złotawe i polne pieczarki , bardzo smaczne . Ponieważ patisony rosną nadal w dużych ilościach zostały nadziane grzybami w towarzystwie kaszy gryczanej. Dodatkowo nafaszerowałam tymi dobrociami niewielką cukinię. A że na obiedzie miałam gościa blogerskiego Piotra z Najsmaczniejszy.com, to jeszcze zrobiłam cukinię nadzianą kaszą jaglaną z warzywami.
PATISON I CUKINIA FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ Z GRZYBAMI
20 dkg kaszy gryczanej
miseczka grzybów
cebula
olej, sól, pieprz
patisony i cukinie
Warzywa wydrążyłam i posoliłam. Po 20 minutach osuszyłam i podsmażyłam w całości w dużym rondlu.
Kaszę ugotowałam wg przepisu. Grzyby po obgotowaniu pokroiłam i poddusiłam z cebulą. Wymieszałam z kaszą, doprawiłam solą i pieprzem.
Nadziałam farszem podsmażone warzywa i wstawiłam do piekarnika na około 20 minut.
Wyszło pysznie, dojadaliśmy do tego surówkę z domowych pomidorów i kiszonych ogórków. Polecam w sezonie warzywno-grzybowym.
Smacznego !
Pysznie wyglądają! 🙂 Patisony są fajne.
Pozdrawiam Grażynko
oo Grazynko to coś dla mnie takie faszerowane warzywa uwielbiam
Cieszę się, ze się Wam podoba