Wpadłam dziś na trochę do domu, żeby zobaczyć, co się dzieje i przejrzałam zasoby zdjęciowe pod kątem jutrzejszego Dnia Kota. Jutro nie będę miała dostępu do komputera, więc wpis niejako z wyprzedzeniem.
Moje koty bardzo lubią wątróbkę – Frida surową a Nuki smażoną. Dostaną jutro swoje porcje a ja dziś pokazuje wątróbkę smażoną z kolorową papryką, którą robiłam i sfotografowałam jakiś czas temu.
WĄTRÓBKA Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ
1/2 kg wątróbki drobiowej
2 cebule
czerwona, żółta i zielona papryka
sól, pieprz czarny i kolorowy
papryka wędzona
olej do smażenia
Postanowiłam usmażyć wątróbkę i paprykę osobno, bo razem mogły by mieć nieciekawy kolor.
Na jednej patelni podsmażyłam oczyszczoną i wypłukaną wątróbkę, posypujęc ją pieprzem i wędzoną papryką i soląc tuż przed przełożeniem na talerz. Na drugiej patelni usmażyłam pokrojone cebule i papryki, doprawiając solą i kolorowym pieprzem.Podałam wątróbke w towarzystwie papryki i ziemniaków z wody. Pasowało to wszystko do siebie. Smacznego !
Wszystkim blogerkom, właścicielkom kotów i ich pupilom z okzji jutrzejszego Dnia Kota życzę smacznych potraw i miłego miziania.
A oto kot, który mi towarzyszy podczas spacerów po kuracyjnym parku – rudy, jak ten Szarlotka :