To zaległy wpis, z czasu wysypu letnich jabłek u mnie w ogrodzie. Ale sezon na jabłka trwa, można i takie soki zrobić z jesiennych owoców. Soki są robione w sokowirówce, z różnymi dodatkami. A temat, jabłkowy, charakterystyczny dla mojego bloga uznałam za odpowiedni na mały jubileusz – 850 wpis na blogu !
Do klasycznego soku tylko z jabłek dodałam sproszkowany cynamon, dzięki czemu zyskał lekko korzenny aromat :
Drugi sok zrobiłam z dodatkiem marchewki, w proporcji jabłek do warzywa 2:1. Wyszedł pyszny i oczywiście pełen witamin :
Do ostatniej partii jabłek dodałam wiązkę świeżej mięty, wprost do sokowirówki, wkładając gałązki między jabłka. Było wtedy gorąco i orzeźwiające właściwości tego soku zostały należycie docenione .
Robiłam te soki z moją córką i jej koleżanką Pati, która jest autorką zdjęć .
Muszę powtórzyć tę akcję z sokami z udziałem jesiennych jabłek.
Smacznego !
Smaczny jest sok jabłkowy. A jak z cynamonem to tym bardziej oczywiście, bo ja uwielbiam cynamon:).
Z miętą też lubię:)
I z marchewką nieźle smakował 🙂
domowe soki, to jest to!
uwielbiam.
Do zobaczenia w Warszawie!
A nawet już w Poznaniu, na dworcu ;p
Pozdrawiam!
Do jutra ! szkoda, ze soku na drogę nie mam …
taki soczek to jest to! i jeszcze ekstra dodatki na wszystkie sie piszę
Iza, dodatki to jest to 🙂
Teraz będę chorować na taki sok, super! Zdrowy i smaczny
Zrób sobie , polecam . Jabłka teraz świeżo zrywane, najlepsze 🙂
Nie wpadłam na to żeby dodać cynamonu do takiego soku, zapewne jest pyszne i przypomina szarlotkę 🙂
Chętnie się poczęstuję szklaneczką!