Relacja ze spotkania blogerów z Winiarami

W tym tygodniu byłam w Warszawie na warsztatach organizowanych przez Winiary. Były one nietypowe, nie dotyczyły gotowania ale spraw technicznych związanych z blogiem. Informatyk Sławek Graczyk uczył nas co robić, aby nasz blog był lepiej pozycjonowany w Google.

Poza tym organizatorzy prezentowali nowe sosy Winiar, które wkrótce pojawią się w sprzedaży. Będą trzy rodzaje – pomysłowe( np.pieczeniowo-kremowy do schabu z patelni) , popisowe( np. pieczeniowy ze śliwką) i na każdy dzień ( np. pomidorowy). Sosy są bez konserwantów i glutaminianu sodu.

Prezentacja odbyła się w bardzo przyjemny sposób, poprzez degustację dań przygotowanych przez pracującego w siedzibie Winiar kucharza. Wyczarował on do tych sosów prawdziwe cuda – były i placki ziemniaczane z sosem pieczeniowym z cebulką, i eskalopki z pieczeniowym ze śliwką, zapiekanka mięsna z beszamelem i schab z dostosowanym sosem . Mnie najbardziej smakowała kaczka z jabłkami w towarzystwie kopytek w sosie pieczeniowym ze śliwką.

Raczej nie korzystam z gotowych sosów, ale są sytuacje, kiedy się spieszę albo nie mam czasu nic wymyślić – na pewno więc te sosy wypróbuję.

Przy okazji poznałam grupkę nowych blogerów kulinarnych z całej Polski , nawiązaliśmy kontakty i moja książka z autografami blogerów wzbogaciła się o nowe pozycje.

6 przemyśleń nt. „Relacja ze spotkania blogerów z Winiarami

  1. Witam:) Miło było mi Cię poznać Grażynko, mam nadzieje, że to nie było jedyne nasze spotkanie. A Winiary zorganizowały je bardzo profesjonalnie:) Pozdrawiam serdecznie i oczywiście poobserwujemy się wzajemnie:)
    Miłego dzionka:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.