W tym tygodniu byłam w Warszawie na warsztatach organizowanych przez Winiary. Były one nietypowe, nie dotyczyły gotowania ale spraw technicznych związanych z blogiem. Informatyk Sławek Graczyk uczył nas co robić, aby nasz blog był lepiej pozycjonowany w Google.
Poza tym organizatorzy prezentowali nowe sosy Winiar, które wkrótce pojawią się w sprzedaży. Będą trzy rodzaje – pomysłowe( np.pieczeniowo-kremowy do schabu z patelni) , popisowe( np. pieczeniowy ze śliwką) i na każdy dzień ( np. pomidorowy). Sosy są bez konserwantów i glutaminianu sodu.
Prezentacja odbyła się w bardzo przyjemny sposób, poprzez degustację dań przygotowanych przez pracującego w siedzibie Winiar kucharza. Wyczarował on do tych sosów prawdziwe cuda – były i placki ziemniaczane z sosem pieczeniowym z cebulką, i eskalopki z pieczeniowym ze śliwką, zapiekanka mięsna z beszamelem i schab z dostosowanym sosem . Mnie najbardziej smakowała kaczka z jabłkami w towarzystwie kopytek w sosie pieczeniowym ze śliwką.
Raczej nie korzystam z gotowych sosów, ale są sytuacje, kiedy się spieszę albo nie mam czasu nic wymyślić – na pewno więc te sosy wypróbuję.
Przy okazji poznałam grupkę nowych blogerów kulinarnych z całej Polski , nawiązaliśmy kontakty i moja książka z autografami blogerów wzbogaciła się o nowe pozycje.
ale fajnie miałaś Grażynko…;)))
Iza, było smacznie i sympatycznie !
Jako, że poznałam na szkoleniu Pani blog – dodaję Panią do zarzyjaźnionych blogów! 🙂 Pozdrawiam!
Eliza, nie przesadzaj z tą Panią… I ja dodaję – pozdrawiam 🙂
Było bardzo miło. Pozdrawiam Grażynko.
Witam:) Miło było mi Cię poznać Grażynko, mam nadzieje, że to nie było jedyne nasze spotkanie. A Winiary zorganizowały je bardzo profesjonalnie:) Pozdrawiam serdecznie i oczywiście poobserwujemy się wzajemnie:)
Miłego dzionka:)