To jeszcze wielkanocne jajka, z drugiego święta. Przetworzyłam te kolorowe ze święconki, wyjmując z nich żółtka, dodając to i owo i napełniając farszem. Jest wegetariański ze względu na córkę i jego bazą są pieczarki. A różowy sos, to nic innego, jak majonez pół ma pół z keczupem.
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI Z KOPERKIEM
jajka ugotowane na twardo
duszone pieczarki
różowy sos (keczup i majonez pół na pół)
posiekany koperek
sól ziołowa, pieprz z młynka, majeranek
Jajka obieramy, przekrawamy, wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy je widelcem w misce, dodając keczup i majonez wedlug gustu. Dodajemy posiekane duszone pieczarki i zielony koperek, przyprawiamy solą ziołową, pieprzem z młynka i majerankiem. Nakładamy farsz ponownie do białek. Pyszne i ciekawe urozmaicenie nie tylko wielkanocnego stołu
Smacznego !
fajny pomysl:)apetycznie wygladaja:)
Kuchareczko, dziękuję 🙂
jajeczka dobre zawsze i wszedzie 🙂
Racja Łyżeczko 🙂
Bardzo one smakowite Grażynko 🙂
pyszne były !
polecam wersje z zieloną pietruszką, super podbija smak pieczarek
Dzięki, wypróbuję 🙂
uwielbiam takie jajka
Iza, i ja je bardzo lubię 🙂