SZYBKI PLACEK KOKOSOWY Z TRUSKAWKAMI
szklanka i 2 łyżki mąki
3 łyżki wiórków kokosowych
pół szklanki mleka kokosowego
pół szklanki wody gazowanej
1/3 szklanki oleju
2 jajka
5 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
truskawki
polewa czekoladowa
Jajka roztrzepujemy z cukrem, mieszając dodajemy olej i mleko kokosowe, następnie mąkę z proszkiem, wodę i wiórki kokosowe. Wlewamy ciasto do odpowiedniego naczynia, natłuszczonego i wstawiamy do kuchenki na 4 min na 500 W, potem na 10-12 min na 600 W. Wyjmujemy, zostawiamy do ostygnięcia. Można go także upiec w piekarniku, w 175 C , około 40 minut, do suchego patyczka.
Aby można łatwiej wyjąć placek z pojemnika, można do ostudzenia postawić go na mokrej ściereczce. Na placku układamy truskawki ( przecięte na pół lepiej się trzymają ), polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego!