Dziś mam pracowity dzień, kończe właśnie piec ciasta i chlebek, więc szybki wpis. Pasta jajeczna jest ulubiona formą dodatków do kanapek mojej córci i robię jej różne. Może się przyda, jak zostanie Wam nadmiar jajek na twardo…
A wyniki konkursu z Deco Morreno obiecałam, więc będą dzisiaj. Ale najpierw przepis :
PASTA JAJECZNA Z GROSZKIEM I POREM
2 jajka na twardo
kawałek jasnozielonego pora
1/2 szklanki groszku z puszki
sól, pieprz, estragon
łyżeczka musztardy
łyżka oliwy
Pora kroimy w kostke i solimy, odstawiamy na 15 minut, by zmiękł. Ugotowane jajka siekamy drobno. Groszek rozgniatamy widelcem. Mieszamy wszystko, dodajemy przyprawy, musztardę i oliwę, mieszamy znowu. Można posypać zieleniną. Taka pasta jajeczna na kanapki jest pyszna !
Zadanie konkursowe i mnie dostarczyło wielu smacznych wspomnień. Trudno mi było wybrać, więc wylosowałam.
Kakao Deco Morreno i forma powędruje do :
Renaty
Agi Milutkiej
Proszę obie czytelniczki mojego bloga o podanie mi na adres ; grazyna0071@wp.pl swoich danych do wysyłki – imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera, najlepiej do wtorku. Mam nadzieję, że wypieki z formy i desery z kakao będą Wam tak samo smakować, jak mnie.
Smacznego !
fajna ta pasta ! Po Wielkanocy na pewno przepis się przyda 🙂
na pewno, chwila pracy i z jajka już cos innego jest 🙂
lubię takie pasty 🙂
u nas najbardziej córcia 🙂
O jak fajnie! dziękuję..Kakao bardzo lubię formy takiej nie mam więc wszystko przyda się…:)
Wesołych Radosnych świat Wielkanocnych:)
Miłego pieczenia Aga 🙂