Dostałam niedawno od firmy Lubella produkującej makarony nowe dania do wypróbowania. To ułatwiające gotowanie makarony z sosami, do których trzeba dodać to i owo. Przydały mi się, bo kuruję złamaną nogę i nie mogę spędzać wiele czasu w kuchni. Bazą tych dań jest makaron świderki, jeden z moich ulubionych.
W tygodniu przed świętami zrobiłam świderki ze szpinakiem i łososiem, w szybkim tempie, dla moich domowych Panów, którzy wrócili zmarznięci z zakupów. Zjedli błyskawicznie ze smakiem, nawet nie zdążyłam sfotografować…
Dziś świderki z pieczarkami, zieloną cebulką i groszkiem zamiast kurczaka. A to dlatego adresatką tego dania była córka, wegetarianka. Ponieważ porcje Lubelli starczają dla dwóch osób z dużym apetytem albo dla trzech z nieco mniejszym, resztę zjadł jej brat.
ŚWIDERKI LUBELLI Z SOSEM ŚMIETANOWYM, PIECZARKAMI , CEBULKĄ I GROSZKIEM
opakowanie Świderek z sosem śmietanowym Lubelli
szklanka duszonych pieczarek
zielona cebulka + natka pietruszki ode mnie
pól szklanki groszku z puszki zamiast piersi kurczaka
pół szklanki śmietanki
Postępując według przepisu zagotowałam dwie szklanki wody, do gotującej się wrzuciłam makaron i sos w proszku, gotowałam 10 minut często mieszając. Dodałam pieczarki, groszek, posiekany szczypior i natkę, śmietankę, zagotowałam i wymieszałam.
Danie było pyszne, makaron Lubelli dobrej jakości, sos smakowity i pasujący dodatków. Jak już wspomniałam, starcza na dwie osoby z dużym apetytem lub trzy z mniejszym. Dla zapracowanych i spieszących się – idealne .
Smacznego !
ja jutro też robię swiderki z czymś tam z lodówki 🙂 twoje wygladaja pysznie 🙂
Czasami takie szybkie dania ratują życie
Też dostałam ale odmówiłam. A makarony Lubelli tez lubię i często je kupuję:)
Łyżeczko, dziękuję.
Karolina, racja
Wiosenko, mi spadły jak z nieba
fajne danie, szybkie i smaczne
Iza, potwierdzam 🙂