Leczo jeszcze zimowe

 

Zachciało mi się przypomnienia letnich smaków, kupiłam okazyjnie paprykę w przyzwoitej cenie i zrobiłam leczo wytkorzystując pomidory z puszki, które teraz są o wiele smaczniejsze, niz te plastikowe importowane. Jako wiosenny element dodałam natkę zielonej pietruszki.

 

LECZO Z POMIDORAMI Z PUSZKI

 

Zielona, czerwona i żółta papryka

3 cebule

puszka pomidorów

2 łyżki natki pietruszki

sól, pieprz czarny i ziołowy

papryka wędzona i słodka w proszku

olej do smażenia

Na rozgrzany olej wrzuciłam najpierw pokrojone w półplasterki cebule, gdy się zeszkliły, dodałam kolorowe papryki w kawałkach i podsmażyłam najpierw dodając przyprawy, a potem poddusiłam pod pokrywką do miękkości. Na koniec włożyłam pokrojone pomidory z puszki i natkę pietruszki oraz posoliłam do smaku. Zjedliśmy to leczo z chlebem i smakowało prawie, jak to robione latem, ze świeżymi pomidorami. Ale na takie, to jeszcze trzeba będzie długo poczekać… Smacznego !

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.