Grillowane warzywa

Zatęskniłam za sezonem grillowym i postanowiłam zrobić grillowane warzywa na  patelni. Głównie z myślą o córce- wegance, ale i reszta rodziny chętnie je spróbowała. Bazą był bakłażan, a do towarzystwa dodałam mu kolorowe  papryki i plastry cebuli.

GRILLOWANE WARZYWA

duży bakłażan

po dwie papryki żółte i czerwone

dwie duże cebule

sól

pieprz czarny i ziołowy

papryka wędzona

gałka muszkatołowa

Bakłażana pokroiłam na plastry, posoliłam i zostawilam na pół godziny, żeby odeszła z niego goryczka. Papryki pokroiłam i też posolilam. Cebule pokroiłam w grube plastry.

Przed grillowaniem posypalam wszystkie warzywa pozostalymi przyprawami. Posmarowałam patelnię grillową cienko olejem, mocno rozgrzałam, położyłam warzywa i zmniejszyłam ogień. Grillowałam po kilka minut z obu stron. Przywołały wspomnienie lata…

Smacznego !

Jedno przemyślenie nt. „Grillowane warzywa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.