Informacje

Mam na imię  Grażyna . Jestem mamą trójki dzieci i uwielbiam gotować dla mojej rodzinki.  Pochodzę z Kujaw, teraz mieszkam w Wielkopolsce.

Ten blog jest jakby kroniką kulinarną mojej rodziny. Są na nim potrawy zrobione według starych rodzinnych przepisów, jak i nowe, wymyślone przeze mnie oraz podpatrzone u innych.

Interesuję się też kuchnią tradycyjną – stąd sporo u mnie dań regionalnych  i ludowych , z elementami „dzikiej kuchni”. Poświęcone są nim specjalne kategorie z boku bloga. Od niedawna odtwarzam też przepisy kuchni staropolskiej z dawnych książek kulinarnych.

Bardzo lubię podróże kulinarne i wspólne gotowanie na warsztatach. Relacje z tych wydarzeń ze zdjęciami to moje ulubione wpisy na blogu.

Oprócz gotowania lubię czasem dziergać – często prezentuję potrawy na tle własnoręcznie zrobionych serwetek.

Czasami nawiedza mnie natchnienie na rymowanie. Powstają wtedy limeryki . To wszystko możecie zobaczyć na stronach mojego bloga.

12 przemyśleń nt. „Informacje

  1. Natrafiłem na twoją stronkę szukając inf dot mrożenia ziół a wlaściwie liści bądź soku z babki lancetowatej.
    Fajna stronka napewno wrócę.

  2. Witam!

    Przejrzałem troszkę tą stronkę i przesyłam wyrazy uznania! 🙂

    Szczególnie za dżemik z jabłek i kiwi 🙂

    Pozdrawiam!

  3. A jak zalajkować ten blog. Ja gotuję w domu i szukam ciekawych przepisów. Znalazłem kiszoną brukselkę i spróbuję.
    Ale chciałbym zalajkować. Jest na FB?

    1. Bardzo mi milo. Z boku bloga jest wtyczka a FB ( w wersji mobilnej może być na dole), albo można wpisać w wyszukiwarkę na FB Grażyna gotuje i pokaże się 🙂
      Na fanpage prawie codziennie około południa jest sezonowa propozycja obiadu 🙂 Zapraszam serdecznie

    2. Bardzo się cieszę, że Cię poznałam. Bardzo ciekawy i ładny blog, również o szydełkowaniu. Wzruszyła mnie Twoja książka.
      Będę ty zaglądać, aby szukać domowych pomysłów kulinarnych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.