Zupa szparagowa na rosole

Sezon szparagowy się kończy, a ja nieomal go nie przegapiłam. Ostatnio na targu nabyłam pęczek szparagów a do zupy wykorzystałam resztę rosołu. Oczywiście zmiksowalam ją.

ZUPA SZPARAGOWA NA ROSOLE

ok. 1, 5 l rosołu
pęczek szparagow
mała cebula
trochę oleju
Cebulę podsmażyłam na oleju. Do rosołu wrzuciłam obrane i pokrojone szparagi i uduszoną cebulę, ugotowalam to do miękkości. Zmiksowałam. Zupa była dobra, smak szparagów wyczuwalny a zarazem delikatny, nie przyprawiałam więc już niczym. Dzieci zażyczyły sobie małe grzanki do niej, jak do każdej zupy-kremu. Byla pyszna, zarówno z grzankami, jak i bez. Smacznego !

(Odwiedzone 385 razy, 1 dzisiaj)

2 przemyślenia nt. „Zupa szparagowa na rosole

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *