Zrazy zawijane z grzybowym farszem

Gdy robiłam farsz  do uszek, zostało mi go sporo. Następnego dnia miałam w planach obiadowych zrazy z karkówki. Postanowiłam wykorzystać resztę grzybowego farszu i nadziać nim mięso.

ZRAZY ZAWIJANE Z GRZYBOWYM FARSZEM

ok. 1/2 kg chudej karkówki bez kości
farsz grzybowy
sól, pieprz, majeranek
Mięso kroimy na plastry i rozbijamy dość cienko. Solimy, posypujemy pieprzem i majerankiem. Farsz grzybowy był wczoraj, ale przypomnę – grzyby uduszone z cebulą, zagęszczone tartą bułką i doprawione do smaku.
Smarujemy farszem płaty mięsa i zwijamy ciasno w roladki. Kładziemy na rozgrzany olej złączeniem do dołu, wtedy się nie rozpadną. Po zrumienieniu z każdej strony podlewamy je wodą lub rosołem i dusimy do miękkości.
Podałam je z pyzami drożdżowymi i kiszonymi ogórkami. Zrazy okazały się bardzo ciekawe i oryginalne w smaku. Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.