Wątróbka z kolorową papryką i jutrzejszy Dzień Kota

 

Wpadłam dziś na trochę do domu, żeby zobaczyć, co się dzieje i przejrzałam zasoby zdjęciowe pod kątem jutrzejszego Dnia Kota. Jutro nie będę miała dostępu do komputera, więc wpis niejako z wyprzedzeniem.

Moje koty bardzo lubią wątróbkę – Frida surową a Nuki smażoną. Dostaną jutro swoje porcje a ja dziś pokazuje wątróbkę smażoną z kolorową papryką, którą robiłam i sfotografowałam jakiś czas temu.

 

WĄTRÓBKA Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ

 

1/2 kg wątróbki drobiowej

2 cebule

czerwona, żółta i zielona papryka

sól, pieprz czarny i kolorowy

papryka wędzona

olej do smażenia

Postanowiłam usmażyć wątróbkę i paprykę osobno, bo razem mogły by mieć nieciekawy kolor.

Na jednej patelni podsmażyłam oczyszczoną i wypłukaną wątróbkę, posypujęc ją pieprzem i wędzoną papryką i soląc tuż przed przełożeniem na talerz. Na drugiej patelni usmażyłam pokrojone cebule i papryki, doprawiając solą i kolorowym pieprzem.Podałam wątróbke w towarzystwie papryki i ziemniaków z wody. Pasowało to wszystko do siebie. Smacznego !

 

 

Wszystkim blogerkom, właścicielkom kotów i ich pupilom z okzji jutrzejszego Dnia Kota życzę smacznych potraw i miłego miziania.

A oto kot, który mi towarzyszy podczas spacerów po kuracyjnym parku – rudy, jak ten Szarlotka :

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.