Szaszłyczki warzywne z oscypkiem i winogronem do francuskiej kolacji

Od gości z Francji, których miałam przed wyjazdem na wakacje dostałam kilka butelek francuskiego wina oraz typowo francuski przysmak – pasztet z kaczych wątróbek, foie gras.Wino,które do tego pasowalo nazywało się Sauternes i pije się je wyjątkowo schłodzone.

Zaplanowałam do tego warzywne dodatki – salatę z pomidorami i ogórkami w sosie winegret, pikantne ogóreczki w curry oraz mini-szaszłyczki – nadziane na patyczki kulki winogron a kawałkami warzyw i oscypka,w towarzystwie lisków bazylii.

MINI – SZASZŁYCZKI WARZYWNE Z WINOGRONAMI I OSCYPKIEM

 

kulki winogron

kawałki oscypka

połowki pomidorków koktajlowych

kawałki ogórków w curry

zielone oliwki

listki bazylii

Nadziewałam to po kolei na male patyczki. Muszę się pochwalić,że pomidorki, winogrona, bazylia i ogórki są z mojego ogrodu,wyhodowane przez mojego męża.

Szaszłyczki ciekawie się komponowały ze smakiem foie gras i winem, były też dobre same w sobie, co oceniły moje córki nie jedzące mięsa.

Smacznego !

(Odwiedzone 351 razy, 1 dzisiaj)

5 przemyśleń nt. „Szaszłyczki warzywne z oscypkiem i winogronem do francuskiej kolacji

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.