Sałatka doprawiana w ogrodzie do śniadania

sałatka doprawiana w ogrodzie
sałatka doprawiana w ogrodzie

Uwielbiam tę porę roku, kiedy można jeść posiłki w ogrodzie . Na dodatek przynoszę je do naszego jadalnego kącika, takiego niby-atrium niekompletne i doprawiam już na powietrzu, ziołami prosto z grządki. Ta sałatka doprawiona w ogrodzie jest minimalistyczna, kilka produktów i prosty dressing zostały wymieszane na talerzu w kuchni. Przed podaniem do śniadania  wzbogaciłam ją o to, co rośnie przed domem .

Jak już wspomniałam, na talerzu w kuchni wymieszałam liście pekinki, kiszone i świeże ogórki, dodałam soku od nich i oleju tłoczonego na zimno. W ogrodzie dorzuciłam listki rucoli porwane w ręku, szczypiorek, oregano, tymianek i natkę pietruszki, wymieszałam raz jeszcze.

Miejsce, gdzie jadamy w ogrodzie sąsiaduje z ogrodzeniem sąsiada. Nie mamy wpływu na jego wygląd, na szczęście częściowo zasłoniliśmy je bluszczem, niestety cierpią na tym nieco krzaki porzeczek, roślina rozpanoszyła się i nieco je przytłumiła.

Nie wszędzie udało się to zasłonić bluszczem, dobrze, że maliny rosną gęsto …

Ważne jest, by w ogrodzie dobrać odpowiednio elementy jego architektury, właśnie ogrodzenia , altany czy wiaty, by móc  cieszyć się krajobrazem , zabezpieczyć to, co jest potrzebne i wkomponować to w roślinność, tak np. jak w propozycjach studioatrium.pl

Można wtedy spokojnie , w miłym otoczeniu spożywać w ogrodzie posiłki, nie tylko te przyrządzane na grillu. Odpwiednie ogrodzenie zapewni nam niezbędny komfort.

 

 

(Odwiedzone 73 razy, 1 dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *