Ryż po indyjsku ze szpinakiem i fetą

Podejrzałam taki ryż w kuchni tv, spodobał mi się i zrobiłam go już dośc dawno. Zdjęcie czekało sobie w komputerze, aż doczekało się zielonej akcji i jest jak znalazł ! Biały ser wykorzystany w tym daniu był inny, ale autorzy audycji powiedzieki, że w smaku jest zbliżony do fety, więc ja wykorzystałam fetę właśnie.

RYŻ ZE SZPINAKIEM PO INDYJSKU

Ugotowany ryż
szpinak świeży lub mrożony ( ja miałam ten ostatni)
łyżeczka garam masali
kawałek fety
olej
2 -3 ząbki czosnku
sól, pierz, gałka muszkatołowa
Na rozgrzany olej wrzucamy rozdrobniony czosnek i szklimy go razem z przyprawami, oprócz soli. Wrzucamy na to szpinak, smażymy kilka minut, nie przykrywając, bo straci kolor. Na koniec solimy do smaku i wkruszamy fetę.Podajemy z ryżem. Pyszne to jest bardzo i szybkie w przygotowaniu. Ha, już wiem, komu sie spodoba… Smacznego Aga !

(Odwiedzone 545 razy, 1 dzisiaj)

Jedno przemyślenie nt. „Ryż po indyjsku ze szpinakiem i fetą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *