Roladki z kurczaka z papryką i boczkiem

 

Wczoraj rodzinka wróciła z zimowych ferii i zrobiłam coś specjalnego na obiad. Moją ulubioną formą przyrządzania filetów z kurczaka są roladki z jakimś dobrym nadzieniem. Ostatnio robiłam takie na patelni grillowej, dziś zrobiłam panierowane i to w bułce z dodatkiem wiórków kokosowych. Do środka włożyłam chudy wędzony boczek, paski kolorowej papryki, a żeby to połączyć, posmarowałam je jeszcze serkiem topionym.

 

PANIEROWANE ROLADKI Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ I BOCZKIEM

 

4 filety z kurczaka

4 plasterki chudego wędzonego boczku

po 4 paski żółtej i czerwonej papryki

mały serek topiony

sól, pieprz czarny i kolorowy

papryka wędzona

jajko do panierowania

tarta bułka i wiórki kokosowe ( pół na pół)

olej do smażenia

Filety rozbijamy dość cienko, bo sporo włożymy w środek i nie mogą być zbyt grube. Solimy je, posypujemy pieprzami i papryką wędzoną. Paski papryki podsmażamy na oleju aż zmiękną, lekko solimy.

Plastry mięsa smarujemy serkiem topionym, układamy na tym paski papryki a w środek boczek. Zawijamy ciasno roladki, obtaczamy je w rozbełtanym jajku i w bułce tartej zmieszanej pół na pół z  wiórkami kokosowymi. Smażymy na oleju po kilka minut ze wszystkich stron, na rumiano.

Bardzo nam sie spodobało takie połączenie smaków a chrupiąca panierka okazała się doskonałym wykończeniem roladek, Smacznego !

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.