Patison i cukinia faszerowane kaszą gryczaną z grzybami

warzywa faszerowane 2

 

W ogrodzie mam wszystko ! Nawet grzyby, które pojawiły się pod jabłonką – podgrzybki złotawe i polne pieczarki , bardzo smaczne . Ponieważ patisony rosną nadal w dużych ilościach zostały nadziane grzybami w towarzystwie kaszy gryczanej. Dodatkowo nafaszerowałam tymi dobrociami niewielką cukinię. A że na obiedzie miałam gościa blogerskiego  Piotra z Najsmaczniejszy.com, to jeszcze zrobiłam cukinię nadzianą kaszą jaglaną z warzywami.

 

patison faszerowany2

 

PATISON I CUKINIA FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ Z GRZYBAMI

20 dkg kaszy gryczanej

miseczka grzybów

cebula

olej, sól, pieprz

patisony i cukinie

Warzywa wydrążyłam i posoliłam. Po 20 minutach osuszyłam i podsmażyłam w całości w dużym rondlu.

Kaszę ugotowałam wg przepisu. Grzyby po obgotowaniu pokroiłam i poddusiłam z cebulą. Wymieszałam z kaszą, doprawiłam solą i pieprzem.

Nadziałam farszem podsmażone warzywa i wstawiłam do piekarnika na około 20 minut.

Wyszło pysznie, dojadaliśmy do tego surówkę z domowych pomidorów i kiszonych ogórków. Polecam w sezonie warzywno-grzybowym.

Smacznego !

 

faszerowane warzywa

(Odwiedzone 708 razy, 1 dzisiaj)

3 przemyślenia nt. „Patison i cukinia faszerowane kaszą gryczaną z grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.