Nadziane mielone

Lubię urozmaicać dania, które robię często. Jedzenie jest wtedy bardziej ciekawe. Ostatnio jak robiłam kotlety mielone, postanowiłam dodać do środka żółty ser, a ponieważ robiłam do mielonych sos pieczarkowy, to włożyłam też do nich uduszone pieczarki.

MIELONE NADZIEWANE SEREM I PIECZARKAMI

1/2 kg mięsa mielonego
namoczona bułka
jajko
grube, małe plastry żółtego sera
średnie duszone pieczarki
sól, pieprz, majeranek

Do mielonego mięsa dodałam odciśniętą i rozdrobnioną bułkę, wbiłam w to jajko, przyprawiłam i wyrobiłam masę mięsną na kotlety.
Pieczarki udusiłam na oleju razem z tymi pokrojonymi na sos, doprawiłam solą i pieprzem.
Nabierałam masy mięsnej na jednego kotleta, rozpłaszczałam na dłoni, wkładałam w środek , na połowę, kawałek sera i pieczarkę, składałam i formowałam owalne spłaszczone kotlety.
Smażyłam je na oleju z obu stron po około 10 minut.
Podałam je z ziemniakami i sosem pieczarkowym. Nie powiedziałam przed obiadem, że mają w środku niespodzianki – spotkały się z uznaniem. Smacznego !

(Odwiedzone 65 razy, 1 dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.