Mini-szaszłyczki warzywne z serem

Kiedy jakiś czas temu dostałam do znajomych sery z Francji, postanowiłam wymyślić z nimi coś fikuśnego. Padło na mini-szaszłyczki z winogronami, warzywami i szynką. Ostry smak sera podkreślała papryka, a łagodziły pomidory, ogórki i winogrona.

MINI SZASZŁYCZKI WARZYWNE Z SEREM

ser dojrzewający, niezbyt miękki ( u mnie Gillot)
polędwica sopocka
kawałki pomidora
plasterki obranego ogórka
kawałiki papryki ( u mnie żółta)
kulki winogron
Ser, szynkę i warzywa pokroić w równe kawałki. Warzywa posolić. Na wykałaczki nadziewać na przemian warzywa, ser i szynkę oraz winogrona,  różnicując je kolorystycznie. Można je polać winegretem lub oliwą z przyprawami, ale same też są pyszne. Przeplatane smaki sera, szynki i warzyw dają miłe wrażenie dla podniebienia. Doskonałe na małą przekąskę, zwłaszcza popijane wytrawnym winem.  Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.