Makaron z truskawkami

To jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa – dlatego zrobiłam go na początek wakacji. Dawniej był to przeważnie makaron domowy, robiony przez Mamę, a jeśli gotowy- to właśnie świderki.
Kto mnie zna teraz i wie, jak kocham jeść, to pewnie się zdziwi, że jako dziecko byłam strasznym niejadkiem. Makaron- czy z sosem pomidorowym, czy właśnie z truskawkami, na zimno, był jednym z nielicznych dań, które jadłam z apetytem.

MAKARON Z TRUSKAWKAMI

opakowanie makaronu
miseczka truskawek
cukier – ile kto lubi
kubek śmietany lub jogurtu

Nie ma tu żadnej filozofii – makaron gotujemy według przepisu, studzimy ( można jeść i ciepły, ale to zupełnie inaczej smakuje). Truskawki myjemy, obieramy, kroimy i przesypujemy cukrem  –  odstawiamy, żeby puściły sok. Truskawki wraz z sokiem kładziemy na zimny makaron, polewamy śmietaną i zajadamy z apetytem.

Smacznego !

Jedno przemyślenie nt. „Makaron z truskawkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.