Kupiłam kilka filetów z leszcza. Zastanawiałam się, jak je przyrządzić. Mialam akurat w lodówce paprykę i puszkę pomidorów, postanowilam więc zrobić z rybą leczo. Jedynym mankamentem było sporo ości ( leszcze tak mają, ale są pyszne) – jednak poradziliśmy sobie.
LECZO Z RYBĄ
4 filety z leszcza
2 kolorowe papryki
duża cebula
puszka pomidorów
olej
sól, sok z cytryny
pieprz czarny i ziołowy, papryka słodka, estragon, bazylia
Filety skropiłam sokiem z cytryny i posoliłam. Pokroiłam na kawałki i podsmażylam na oleju wraz z pokrojoną cebulą. Dodałam przyprawy, a potem pokrojona paprykę. Gdy ta zmiękła, wrzuciłam pokrojone pomidory z puszki wraz z zalewą. Poddusiłam trochę i dosoliłam do smaku. Zjedliśmy leczo rybne z chlebem.
Smacznego !
szacunek, ale nie odważyłabym się robić lecza z rybą (jakoś mi ryba do tego nie pasuje)
W takiej formie pasowała i była smaczna 🙂