Kuskus z kolorową cukinią


Właściwie to jest kuskus z ryżem i cukinią a do koloru dodałam czerwona paprykę. Miałam resztę kuskusu z obiadu i miała to być mała porcja. Ale okazało się, że chętnych na tę potrawę jest więcej, więc dogotowałam woreczek ryżu i dodałam warzyw.  Lubię takie mieszanki ziaren – np. kasza gryczana z jęczmienną albo z ryżem. Smakują ciekawiej. Ale przejdźmy do konkretów:

KUSKUS Z KOLOROWĄ CUKINIĄ

Miseczka kuskusu
woreczek ryżu
pół małej żółtej cukinii
kawałek zielonej cukinii
mała czerwona papryka
cebula
oliwa
sól, pieprz ziołowy, słodka papryka, kolendra, tymianek
Kuskus i ryż przygotować według przepisu. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, pokrojone drobno cukinie i paprykę, dodać przyprawy i podsmażyć na al dente. Zmieszać z kuskusem i ryżem, dosolić. Podawać na ciepło lub na zimno, jako sałatkę ( niespodziewanie okazało się lepsze na zimno!). Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.