Krewetki z łososiem

Postanowiłam poeksperymentować z krewetkami, które zwylke robię w białym winie z warzywami i dodać do nich wędzonego łososia. Jako warzywa wybrałam marchewke, cebulę, seler naciowy a po namysle dodalam do nich pora i białe części pekińskiej kapusty. Przejdźmy do konkretów :

KREWETKI Z ŁOSOSIEM W BIAŁYM WINIE

30 dkg krewetek tygrysich
15 dkg wędzonego łososia
2 marchewki
2 łodygi selera naciowego
cebula
kawalek jasnozielonego pora
białe części dwoch liści kapusty pekińskiej
½ szklanki białego wina
½ szklanki bulionu warzywnego
sól, pieprz, tymianek, estragon, zielony koperek
oliwa
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam marchewki w plasterkach, podsmażyłam, potem dodawałam po kolei cebulę, seler, pora i kapustę pekińską. Wsypałam przyprawy oprócz soli i koperku, posmażyłam to wszystko z 5 minut, potem dodałam obrane krewetki i smażyłam wszystko z 10 minut. Dodałam łososia w kawałkach, bulion, białe wino, sól i koperek. Dusiłam około 12 minut i danie było gotowe. Podałam z białym ryżem i bardzo nam to wszystko smakowało.
Smacznego !

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.