Kokardki z warzywami w sałatce

Udało mi się zrobić jeszcze jedną sałatkę w dniu zamknięcia Baru Sałatkowego. Bazą jest makaron – u mnie kokardki, które w sałatkach bardzo lubię. Do tego czerwona fasolka z puszki i trochę innych warzyw. Makaron jest sycący, więc nie doprawiałam majonezem, tylko samą oliwą i ziołami.

SAŁATKA Z KOKARDEK Z WARZYWAMI

miseczka ugotowanego makaronu kokardki
puszka czerwonej fasoli
duża ugotowana marchewka
żółta papryka
kiszony ogórek
marynowane pieczarki
sól, pieprz, majeranek i rozmaryn
oliwa
Fasolkę odcedzamy, pozostałe warzywa ( oprócz pieczarek)  kroimy na kawałki, dodajemy do makaronu. Polewamy oliwą, dodajemy przyprawy według gustu. Dobrze, jak się trochę „przegryzie ” w lodówce. Można jeść jako samodzielne danie, np. na kolację. Smacznego!

(Odwiedzone 49 razy, 1 dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.