Chiński makaron z warzywami

chinski makaron z warzywami

 

To kolejne zdjęcie archiwalnego przepisu znalezione w zasobach. Wykorzystałam do niego produkty Blue Dragona otrzymane w prezencie po warsztatach. Do ugotowanego makaronu usmażyłam w woku warzywa, dodałam chiński sos pomidorowy ze słodkim chili. Wyszło bardzo smakowite danie. Pamiętam, ze robiłam je pod koniec października jak Weganka była w domu. No i przepis doczekał się wreszcie publikacji !

 

CHIŃSKI MAKARON Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM ZE SŁODKIM CHILI

 

paczka chińskiego nudle

brokuły

fasolka szparagowa żółta i zielona

kolorowa papryka

czerwona cebula

kukurydza z puszki

marchew

sos sojowy jasny

sos pomidorowy ze słodkim chili

olej do smażenia

sól, pieprz z kolendrą, imbir w proszku

Makaron ugotowałam według przepisu. Na rozgrzany w woku olej wrzucałam po kolei smażąc szybko i krótko : Cebulę, brokuły, marchew, paprykę , fasolkę – oczywiście wszystko w kawałkach. . Smażyłam krótko po kilka minut, podlałam sosem sojowym , wsypałam przyprawy i przesmażyłam wszystko razem. Dodałam kukurydzę z puszki i sos pomidorowy ,  poddusiłam chwileczkę.

Warzywa z sosem wyłożyłam na makaron.

Wszystko razem bardzo pasowało do siebie, było lekko pikantne i takie, jakie chińskie danie powinno być.

Smacznego !

 

chinski makaron z warzywami1

14 przemyśleń nt. „Chiński makaron z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.