Cammembert w oliwie z suszonymi pomidorami

cammembert w zalewie

Tak podany cammembert  jadłam u naszych znajomych z Normandii i postanowiłam teraz go spróbować. A dlatego na Wielkanoc, bo moja córka nie je mięsa , więc staram się podać coś atrakcyjnego i dla niej- samych jajek nie będzie przecież jadła. Suszone pomidory mam jeszcze własnej roboty, wykorzystałam też trochę gotowych mieszanek ziół i przypraw, ale cały zestaw  skomponowałam sama.

 

CAMMEMBERT W OLIWIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I AROMATYCZNYMI PRZYPRAWAMI

 

krążek sera cammembert

1/2 szklanki oliwy

łyżeczka octu cydrowego

kilka suszonych pomidorów

pokruszony liść  laurowy

mieszanka kolorowych ziół do sałatek

kolorowy pieprz z młynka

ognista mieszanka przypraw

Suszone pomidory pokroilam, dodałam przyprawy i zalałam octem cydrowym. Ser pokroiłam w trójkąciki. Do przypraw z octem dodałam oliwę, wymieszałam. Zalałam tym w słoiczku pokrojony ser. Planuję go trzymać w temperaturze pokojowej dwie doby.

Spróbowałam kawałek, jest pyszny , nasiąknął aromatyczną oliwą, pachnie i smakuje suszonymi pomidorami. Jeśli można tak powiedzieć, zalewa podkreśliła serowy smak sera 🙂

Smacznego !

cammembert w zalewie.1

 

7 przemyśleń nt. „Cammembert w oliwie z suszonymi pomidorami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.